Update |Officieus debuut Schuurman voor Feyenoord

Update | Voor Feyenoord-toptalent Jari Schuurman is 2015 goed begonnen. De middenvelder annex aanvaller mocht zaterdag meetrainen met het eerste elftal van de Rotterdammers. 

Schuurman maakte afgelopen lente indruk met het Nederlands elftal onder 17 jaar op Malta, waar de blonde goaltjesdief Oranje net niet aan Europees goud wist te helpen. Toch werd Schuurman daarna onder andere in de Engelse media geprezen. Zo werd van hem gezegd dat hij in 2014 is begonnen met scoren, en nooit meer gestopt is.

Dat laatste is ook ook Feyenoord-trainer Fred Rutten niet ontgaan en dus mocht Schuurman, wiens voornaam ironisch genoeg afkomstig is van een Ajax-icoon, zich zaterdag melden bij ‘de grote jongens’. Naast Schuurman mochten ook A1-spelers Bart Nieuwkoop en Kamil Miazek zich laten zien aan Rutten.

Schuurman is niet de eerste speler uit de talentvolle lichting van Nederland onder 17 die aan het grote werk mag ruiken. Bij Ajax zullen Donny van de Beek en Abdelhak Nouri meegaan op trainingsstage met het eerste terwijl bij Twente Bilal Ould-Chikh zelfs al geregeld basisspeler is. Bij ADO zit Oluwasegun Owobowale geregeld bij de selectie terwijl Steven Bergwijn bij PSV ‘de nieuwe Depay’ wordt genoemd.

Update | Zondag 4 januari

Voor Jari Schuurman kan de koek voorlopig nog niet op. Mocht het toptalent van Feyenoord zaterdag nog meetrainen met het eerste elftal van de Rotterdammers, zondag volgde direct het officieuze debuut van de talentvolle jeugdinternational van Oranje onder 19.

Schuurman kwam met rugnummer 20 het veld in tijdens het oefenduel tegen Emmen en mocht 30 minuten ruiken aan het grote werk. ‘Het was kippenvel toen ik het veld op kwam’, aldus de pas 17-jarige middenvelder annex aanvaller.

Complimenten bondscoach

Het officieuze debuut van Schuurman voor Feyenoord is ook Oranje onder 17 bondscoach Maarten Stekelenburg niet ontgaan. De keuzeheer van de jongste talenten van Oranje feliciteerde Schuurman via Twitter. ‘Congrats Jari. First step to more!’, aldus Stekelenburg.

(foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!