Sneijder in concrete belangstelling van Juventus

Wesley Sneijder staat voor een terugkeer naar de Italiaanse Serie A. De 30-jarige middenvelder staat in de belangstelling van Juventus. Volgens de NOS wil de koploper van de Italiaanse competitie in de komende dagen de onderhandelingen openen met Galatasaray, de huidige werkgever van Sneijder.

Het is niet bekend of Galatasaray mee wil werken aan een vertrek van Sneijder, die nog anderhalf jaar onder contract staat in Istanboel. Naar verluidt zal Juventus zondag, na afloop van de derby tussen Galatasaray en Besiktas, contact opnemen met de clubleiding van Cim Bom.

Het salaris van de Nederlander vormt in ieder geval geen struikelblok. Volgens Italiaanse media is Juventus bereid om de salariseisen van Sneijder in te willigen. De 111-voudig international staat momenteel voor zes miljoen euro netto per jaar op de loonlijst.

‘Sneijder een luxe’

Juventus-trainer Massimiliano Allegri ziet Sneijder graag naar Turijn komen. ‘Sneijder is een luxe die we ons kunnen veroorloven, we missen nog iemand zoals hij’, aldus Allegri. Sneijder hoeft zich geen zorgen te maken dat de clubleiding van Juventus haar aandacht verlegt naar een andere speler als de onderhandelingen stuk dreigen te lopen. De Utrechter is de enige optie voor de dertigvoudig kampioen van Italië.

Sneijder stond tussen 2009 en 2013 eerder onder contract in Italië. Destijds speelde hij bij Internazionale, waarmee hij in 2010 onder andere de Champions League won.

 

 

  1. […] als een soort wisselgeld kan worden gezien. Opvallend is dat Wesley Sneijder onlangs ook al in verband gebracht met Juventus. (Foto: […]

Praat Mee!