CSKA Moskou ontbindt contract van ernstig zieke Elm

CSKA Moskou heeft de samenwerking met Rasmus Elm per direct beëindigd. Dat maakte de Russische club zaterdag bekend op de officiële website. De oud-speler van AZ kampt al geruime tijd met ernstige maagproblemen en moet vrezen voor het einde van zijn carrière.

In november 2014 bracht CSKA Moskou-voorzitter Evgeni Giner naar buiten dat Elm het voetballen werd belet wegens maagbloedingen. ‘Elm is erg ziek en als de intensiteit omhoog gaat, krijgt hij telkens maagbloedingen. De kans is aanwezig dat hij moet stoppen, voor altijd. Mij is verteld dat negen op de tien voetballers die aan zulke complicaties lijden, nooit meer verder kunnen voetballen’, liet Giner destijds weten.

De situatie van Elm is in de tussentijd niet verbeterd. CSKA heeft daarom besloten om het contract van de 26-jarige middenvelder, dat nog tot de zomer van 2015 liep, te ontbinden. In een persbericht op de eigen site bedankt CSKA Elm voor de bewezen diensten. ‘Wij willen Rasmus bedanken voor zijn bijdragen aan onze successen in de laatste twee seizoenen. Wij wensen hem een spoedig herstel en het beste voor de toekomst’, luidt de verklaring van de club uit Moskou.

Vooralsnog is het onbekend of Elm zijn loopbaan een vervolg geeft bij een andere club, of dat hij een punt zet achter zijn carrière. (Foto: Карбинов Анатолий, Wiki Commons)

Praat Mee!