Cruijff haalt uit naar van Gaal

Het is al lang bekend dat Johan Cruijff en Louis van Gaal niet samen door een deur kunnen. In de wekelijkse column haalt Cruijff uit naar de recente uitspraken van de trainer van Manchester United dat tijdens de feestdagen eigenlijk niet gevoetbald kan en mag worden. ‘Als je kiest voor deze baan, dan moet je de werkwijze ook respecteren’.

In de Telegraaf schrijft de legendarische nummer 14 dat van Gaal de werkwijze van de Premier League moet respecteren en dat hij verder er niks over te zeggen heeft. ‘Als je kiest voor een baan in Engeland, dan kies je voor hun systeem dat grotendeels is gebaseerd op de fans. Zij komen wanneer zij kunnen en tijdens de feestdagen kan iedereen,’ zegt Cruijff. ‘De wedstrijden tussen kerst en oud en nieuw zijn hectisch en hier worden de kaarten geschud voor de rest van het seizoen. De sterkste teams blijven over en hier moet je als trainer klaar voor zijn’.

‘Het werkt al jaren zo en over honderd jaar werkt het nog steeds. Als je gaat zeuren over een traditie waar iedereen naar uitkijkt, dan ben je niet goed bezig. En nog wat, iedereen wordt erg goed betaald tijdens deze dagen.’ aldus de criticus Cruijff.

Van Gaal zelf predikte enkele weken geleden dat Boxing day een prachtige traditie is voor het voetbal, maar een aanslag voor de spelers. ‘Het is wetenschappelijk bewezen dat een voetballer niet binnen 48 uur kan herstellen van een wedstrijd. Iedereen weet dat, zelfs de UEFA en FIFA hebben hier regels voorgemaakt, maar ondanks dat moeten wij toch spelen’, sprak van Gaal tegenover de pers.

Praat Mee!