Vertrek Sneijder bespreekbaar voor Galatasaray

De kans dat Wesley Sneijder zijn laatste wedstrijd in het shirt van Galatasaray heeft gespeeld, wordt met de dag groter. Zondag werd duidelijk dat Juventus zich in januari graag wil versterken met de 111-voudig Oranje-international. Inmiddels heeft Galatasaray laten weten dat een vertrek van Sneijder bespreekbaar is.

De zaakwaarnemer van Sneijder, Guido Albers, gaat deze week in gesprek met de clubleiding van Cim Bom om te praten over een mogelijk vertrek van zijn cliënt. Het is niet bekend welk bedrag de huidige nummer drie van de Turkse competitie verlangt voor de 30-jarige middenvelder. Sneijder heeft in Istanboel nog een contract tot de zomer van 2016.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri ontkracht de geruchten rondom Sneijder niet. ‘We willen onze selectie in januari versterken’, geeft Allegri toe. ‘Dat betekent dat we spelers willen halen die even goed of beter zijn dan de spelers die we hebben. Sneijder is een speler met enorm veel technische bagage. Dat heeft hij wel bewezen.’

Concurrentie

‘Hij is complementair aan onze andere middenvelders en zou voor meer concurrentie zorgen. Dat is iets wat in mijn ogen belangrijk is’, vervolgt Allegri, die nog niet op de zaken vooruit wil lopen. ‘Laten we eerst maar afwachten of hij komt. Daarna kunnen we gaan speculeren over zijn rol binnen het elftal. Op dit moment staat hij nog onder contract bij Galatasaray.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!