Babel blijft hopen op Nederlands elftal

Ryan Babel is bezig aan zijn tweede seizoen bij Kasimpasa uit Istanbul. De aanvaller staat na één seizoenshelft op vijf doelpunten. Evenveel als hij er het afgelopen jaar in totaal maakte.

In gesprek met de NOS vertelt Babel over zijn leven in Turkije. ‘Ik voel me hier thuis en ben ook positief verrast over de omstandigheden hier. Ik dacht eigenlijk dat het nogal zou gaan tegenvallen, vooral met betrekking tot de stadions en velden, maar dat valt eigenlijk wel mee. Over het algemeen is alles goed verzorgd en er wordt ook aardig gevoetbald. Veel internationale namen bij verschillende clubs.’

Toch ontbreekt er nog altijd iets. De ex-Ajacied zou namelijk graag weer voor het Nederlands elftal uitkomen. ‘Mede daarom ben ik toen naar Ajax teruggekeerd. Het was bewust voor een jaar, om mijzelf in de kijker te spelen. Ik ben Ajax daar nog altijd dankbaar voor. Indirect was het natuurlijk ook de bedoeling om weer bij Oranje in beeld te komen. Smetje op dat seizoen was dat ik veel wedstrijden heb gemist vanwege en schouderblessure’, aldus de 28-jarige aanvaller.

Praat Mee!