Spookdoelpunt helpt Strootman en Roma aan winst

Goed nieuws voor Oranje international Kevin Strootman. De middenvelder mocht dinsdag voor het eerst sinds zijn zware blessure 90 minuten spelen en zag zijn ploeg door een doelpunt, dat wellicht helemaal geen doelpunt was, nog drie punten pakken ook.

Strootman mocht voor het eerst in bijna een jaar weer een hele wedstrijd spelen bij AS Roma en verdrong de in vorm zijnde Radja Nainggolan naar de reservebank. De Oranje international mocht na zeventien minuten opnieuw juichen nadat de scheidsrechter een kopbal van Davide Astori tot doelpunt promoveerde. De leidsman deed dat op aanraden van zijn assistent, maar of de bal volledig over de doellijn ging valt ten zeerste te betwijfelen.

Udinese beklaagde zich derhalve bij de scheidsrechter, die bij zijn beslissing bleef. Omdat er in het verdere verloop van de wedstrijd, dat Strootman dus volledig meemaakte, niet meer werd gescoord, was het Roma dat met drie punten naar huis kon gaan.

Urby Emanuelson

Daar had die andere Nederlander bij Roma overigens nog bijna een stokje voor gestoken. Urby Emanuelson mocht zeven minuutjes meedoen bij de Romeinen, veroorzaakte bijna een penalty, scoorde bijna de 0-2 maar zag uiteindelijk toch een 0-1 eindstand op het bord.

Bekijk het spookdoelpunt:

photo credit: Calciomercato24 via photopin cc

 

Praat Mee!