Maduro rekent niet meer op Oranje

Hedwiges Maduro gaat er niet meer vanuit dat hij ooit nog een interland voor Nederland zal spelen. De middenvelder die bij de Griekse koploper PAOK Saloniki speelt verteld dit aan een interview bij NOS Langs de lijn.

‘Ik moet Oranje uit mijn hoofd zetten’. zei Maduro. ‘Er is een reeks nieuwe spelers opgestaan en die jongens hebben tijdens het WK in Brazilië zeer goed gedaan. Het is heel logisch dat men met die spelers verdergaat. Ik heb ook niet het gevoel dat men mij nog geregeld in de gaten houdt en telefonisch contact is er evenmin’.

Maduro speelde zijn laatste interland tijdens de 11-0 gewonnen wedstrijd tegen San Marino. Toenmalig bondscoach Bert van Marwijk gaf de middenvelder nog een aantal minuten, maar daarna werd er geen beroep meer op hem gedaan.

Toekomst
Voor Maduro is dit zijn derde buitenlands avontuur en hij denkt ook dat dit zijn laatste club is voordat hij terugkeert naar Nederland. ‘Ik ben opgegroeid met Ajax en het zou ideaal zijn daar weer te gaan spelen. Dat zou ik heel leuk vinden. Maar ik sta eigenlijk overal in Nederland open voor. Want het kan best zo zijn dat een terugkeer naar Ajax er niet in zit’, aldus de 29-jarige middenvelder.

(foto: wikicommons, Paul Blank)

Praat Mee!