Boos Heerenveen stapt van veld na bizarre beslissingen

VIDEO | Heerenveen is vrijdagavond boos van het veld gestapt na een aantal zeer discutabele beslissingen van de scheidsrechter. De Friezen oefenden tegen Standard Luik maar vonden het vlak voor tijd wel mooi geweest met de fratsen van de arbiter, en stapten boos van het veld.

De leidsman, Raúl Nicolas Espejo, wees tijdens het vriendschappelijke (!) treffen met de Belgen liefst vier keer naar de stip, waarvan drie keer ten faveure van Standard. Niet alleen de hoeveelheid penalty’s was bijzonder veel, ook de redenen waarom waren op zijn lichtst gezegd voor discussie vatbaar (zie video onder). Toen de scheidsrechter in de blessuretijd een derde strafschop aan Standard toekende was de maat al bijna vol voor de nuchtere Friezen, maar toen de scheids de penalty zelfs opnieuw liet nemen na een redding van keeper Kristoffer Nordfeldt, was de maat vol.

Heerenveen stapt van veld

Volgens Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges rook het gedrag van de scheidsrechter naar matchfixing. ‘De derde penalty, die was voor Standard, gaf hij zomaar’, legde Lodeweges na de wedstrijd uit aan Voetbal International. ‘Zonder aanleiding. Kort daarna gaf hij nóg een strafschop weg. Niemand snapte waarom, zelfs de mensen van Standard begrepen er niets van. De penalty ging uiteindelijk mis, maar toen liet de scheidsrechter hem ineens overnemen. Ik wil niets impliceren, maar ik had de indruk dat er een bepaalde uitslag nodig was.’

Praat Mee!