De Boer hoopt stiekem op ‘Koeman-scenario’

Frank de Boer en Ronald Koeman stonden de laatste drie jaar tegenover elkaar in de Eredivisie. Laatsgenoemde, Koeman, vertrok afgelopen zomer naar de Engelse Premier League, een goede keuze bleek achteraf.

Frank de Boer geeft aan dat hij vol bewondering naar de prestaties kijkt van het Southampton van Ronald Koeman. ‘Zoals Koeman het doet, is fantastisch. Daar zou ik direct voor tekenen’, begint de oefenmeester van Ajax zijn verhaal tegenover de NOS.

‘Van werken in een andere omgeving, met een andere leeftijdscategorie word je uiteindelijk een betere coach. Maar ik ben 44 en heb het hartstikke naar mijn zin. Ik hoef echt niet zo nodig weg’, stelt de coach van fans van Ajax enigszins gerust.

De Boer hoopt, indien hij vertrekt, wel een goede erfenis nagelaten te hebben: ‘Ik hoop dat we iets op touw hebben gezet. Dat we iets hebben neergezet dat nog jaren voort kan. Wim Jonk zou een opvolger kunnen zijn maar weet niet of hij dat ambieert. Het moet iemand zijn die de Ajax-filosofie met zich mee brengt.’

 

Praat Mee!