Blind en Elia kunnen in actie komen tijdens United – Southampton

Daley Blind en Eljero Elia zouden zondagmiddag wel eens interessante duels uit kunnen gaan vechten. Elia is door Southampton-coach Ronald Koeman opgenomen in de wedstrijdselectie voor het treffen met Manchester United, waar Daley Blind op zijn beurt juist zijn rentree kan maken na een blessure.

Elia

Elia kwam deze maand op huurbasis naar Southampton vanaf Werder Bremen. De voormalig Oranje-international lijkt zelfs verzekerd te zijn van minuten op Old Trafford. ‘Elia heeft lange tijd niet gespeeld, maar om ritme te krijgen, heb je minuten nodig’, stelde Koeman vrijdag. En die willen we hem geven. Hij zit bij de selectie. De vraag is alleen of hij al klaar is voor een basisplaats.’

Blind

Oud-bondscoach Louis van Gaal lijkt juist voor het eerst sinds tijden weer een beroep te kunnen doen op vaste Oranje-klant Blind. Blind raakte in november geblesseerd bij het Nederlands elftal en heeft zo’n twee maanden aan de kant gestaan. De aanstaande rentree van Blind was vrijdag genoeg reden voor een grapje van Van Gaal. ‘We hebben nog maar één blessure, dat kun je toch niet geloven’, knipoogde de door blessures geplaagde oefenmeester, die alleen Ashley Young nog in de ziekenboeg heeft.

Manchester United – Southampton

Het treffen tussen Manchester United en Southampton staat, net als de ontmoeting begin december, weer in het teken van Van Gaal vs. Koeman. De ploeg van Van Gaal verdedigt, na een stroef begin van de competitie, een voorsprong van één punt op het verrassend sterk presterende Southampton. Koeman, die begin vorig jaar de gedroomde opvolger van Van Gaal bij Oranje leek, staat met zijn ploeg op een knappe vierde plaats.

Het Oranje-getinte duel tussen Manchester United en Southampton staat zondagmiddag om 17:00 uur op het programma. United zal er alles aan gelegen zijn om zijn ongeslagen reeks van tien wedstrijden uit te breiden, terwijl Southampton over Man Utd heen zal willen wippen op de ranglijst. Onze11 doet live-verslag!

Praat Mee!