Belgisch jeugdinternational Malanda komt om het leven bij auto-ongeluk

Belgisch jeugdinternational Junior Malanda is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een eenzijdig auto-ongeluk. De 20-jarige middenvelder van VFL Wolfsburg knalde op een boom en was op slag dood.

De Duitse politie meldt dat het ongeval rond half twee plaatsvond op de A2 richting Hannover, ter hoogte van het Duitse plaatsje Bad Oeynhausen. Sporza laat weten dat Malanda niet zelf achter het stuur zat, maar plaats had genomen op de achterbank. Volgens de jongste berichten kwam de terreinwagen van Malanda in een slip terecht, waardoor deze van de weg raakte en tegen een boom belandde. De speler van Jong België zou geen gordel hebben gedragen en werd daardoor uit de auto geslingerd. Hij was op slag dood.

Op het moment van het ongeluk regende het flink en stond er een harde wind. De bestuurder van de auto, die het ongeluk wel heeft overleefd, zou 100 kilometer per uur hebben gereden. Ook een derde inzittende wist te ontsnappen aan de dood. Het niet aanpassen aan de slechte weersomstandigheden ligt volgens de politie aan de oorzaak van het ongeval.

Trainingskamp

De jeugdexponent van Anderlecht was op weg naar Wolfsburg, om vanaf daar met zijn ploeggenoten te vertrekken naar Zuid-Afrika, waar de Duitse club een trainingskamp heeft belegd. De huidige nummer twee van de Duitse Bundesliga is in diepe rouw gedompeld en ziet naar alle waarschijnlijkheid af van het trainingskamp. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!