Ancelotti over ‘egoïstische’ Bale: ‘Moeten daar iets aan doen’

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti zag zaterdagmiddag Gareth Bale goed spelen in het gewonnen competitieduel met Espanyol (3-0). De Italiaanse coach had naast positief commentaar echter ook kritiek op de Welshman.

‘Bale speelde erg goed. Hij scoorde en speelde de hoofdrol bij het eerste doelpunt’, begon Ancelotti na afloop van de wedstrijd, waarna hij in ging op de situatie waarbij Bale de bal niet afgaf aan teamgenoot Cristiano Ronaldo. ‘De fans vroegen hem de bal naar Ronaldo te passen. Als iemand egoïstisch is, moeten we daar iets aan doen. De fans verwachten veel van grote spelers en Bale is er daar één van.’

Middenvelder Isco beschermde de recordaankoop. ‘Uiteindelijk moet iedere speler zelf beslissen, maar ik denk dat Bale Ronaldo niet eens gezien heeft. Hij besloot voor het doelpunt te gaan en miste, maar dat hoort bij voetbal.”

Real is momenteel koploper in de Primera Division. Barcelona en Atlético Madrid achtervolgen De Koninklijke met beide vier punten achterstand. Laatstgenoemd tweetal clubs spelen vanavond (zondag) tegen elkaar. Onze11 doet live verslag van de topper die om 21:00 uur aan vangt.

Praat Mee!