Luxepositie Van Gaal: ‘Geld speelt geen rol’

Manchester United zal er de komende weken alles aan doen om de selectie op peil te krijgen, dat zegt Louis van Gaal. Volgens de oefenmeester speelt geld geen rol, echter zal men bij United alleen de portemonnee trekken voor echte versterkingen.

‘Wanneer we een speler kunnen halen die de selectie sterker maakt, zal de club hem kopen. Geld is niet interessant. De kwaliteiten van mogelijke versterkingen worden vergeleken met de kwaliteiten van de huidige spelers in de selectie. Ik moet vergelijken, ik moet beslissen. Geld speelt geen enkele rol’, begint Van Gaal zijn verhaal over de mogelijke kwaliteitsinjecties.

De club uit Manchester haalde al enorm veel kwaliteit binnen met onder meer: Luke Shaw, Daley Blind, Ander Herrera, Angel di Maria, Marcos Rojo en Radamel Falcao. Echter is de coach nog niet tevreden: ‘Nu ik coach ben van Manchester United, verwacht ik meer aanvallende kwaliteiten. Als het dit seizoen nog niet lukt, dan zeker in de twee seizoenen daarna.’

United werkt zondagmiddag haar eerste duel van het jaar af tegen het Southampton van Ronald Koeman. Manchester United – Southampton is live te volgen bij onze11.

Praat Mee!