Equatorial Guinea neemt spelers van 115 jaar mee naar Africa Cup

Equatorial Guinea doet de aankomende editie van de Africa Cup of Nations mee met, waarschijnlijk, de oudste voetbal selectie ooit. Op het inschrijf formulier staan 14 spelers ingeschreven met een leeftijd van 115 jaar. Ook zijn niet alle spelers geboren in het land waar zij voor uitkomen.

Al jaren is er een discussie over de leeftijd van Afrikaanse spelers, maar over deze leeftijden zijn geen twijfels. Een onwaarschijnlijke fout heeft ervoor gezorgd dat verschillende spelers het toernooi ingaan als 115 jarige. Een ander kritiek punt is dat al deze spelers zouden zijn geboren in Spanje wat nog meer vraagtekens plaatst.

Het land was eerder al uitgesloten van de Nations Cup omdat zij illegaal een speler lieten meedoen in een kwalificatie wedstrijd die zou zijn geboren in Kameroen. Omdat Marokko, de organisator, door de ebola uitbraak zich terugtrok als organisator nam Equatioral Guinea het stokje over. Hierdoor mochten zij weer meedoen aan het toernooi.

The Mirror wist nog snel beslag te leggen op het document wat later zou worden verwijderd. Er zijn nog geen verdere berichten over dit voorval, de Africa Cup of Nations start op 17 Januari.

age7689

(bron foto bijlage; The mirror)
Foto: Wikicommons, Akidjoh

Praat Mee!