Barca-coach Enrique: ‘Spanning zal het hele seizoen blijven’

Barcelona moet spelmaker Xavi vanavond (zondag) missen in het belangrijke competitieduel met Atlético Madrid. De 133-voudig Spaans international kampt met een kuitblessure en moet zodoende het duel FC Barcelona – Atlético Madrid aan zich voorbij laten gaan.

Ook verdediger Jérémy Mathieu moet de wedstrijd tussen de nummer twee en drie missen. De Fransman ontbreekt door een lichte hielblessure. Atlético kan juist weer beroep doen over haar centrale verdediger Miranda. De 30-jarige Braziliaan is hersteld van een spierblessure, die hij in november vorig jaar op liep.

Ondanks de afwezigheid van Xavi en Mathieu heeft Barcelona volgens Atlético-coach Diego Simeone een uitstekende ploeg. ‘Barcelona heeft nog steeds alle kwaliteiten waardoor het ooit de beste van de wereld was. Een betere aanvaller dan Luis Suarez kan een team zich niet wensen en (Ivan, red.) Rakitic is een uitstekend alternatief voor Xavi of Iniesta. Ze kunnen allemaal voetballen, zelfs de keeper.’

Doordat Barcelona onlangs verloor van Real Sociedad (1-0) en sterspelers Lionel Messi en Neymar op de bank begonnen kwam trainer Luis Enrique zwaar onder vuur te liggen. ‘Maar die spanning zal het hele seizoen wel blijven. Die ebt pas weg als we La Liga winnen’, vertelde Enrique, die niet wilde ingaan op de speculaties over zijn relatie met Messi, tijdens de persconferentie. ‘Wat ik wel kan bevestigen is dat ik, op de dag dat de spelers mij niet meer volgen, zal opstappen. Maar daar is absoluut geen sprake van.’

FC Barcelona – Atlético Madrid

Het duel FC Barcelona – Atlético Madrid vangt zondagavond om 21:00 uur aan. In het Camp Nou stadion zullen Messi en co er alles aan doen om het gat met koploper Real Madrid te dichten. Laatstgenoemde club staat met 42 punten bovenaan terwijl zowel Barcelona en Atlético 38 punten verzamelde. Onze11 doet zowel op de site als op twitter live verslag van de topper.

 

Praat Mee!