Van Dijk blijft hard werken voor kans in Oranje

Virgil van Dijk heeft zich in anderhalf jaar tijd opgewerkt tot een onmisbare kracht in het hart van de verdediging van Celtic. Desalniettemin wacht de 23-jarige Bredanaar nog altijd op zijn debuut in het Nederlands elftal. Van Dijk blijft naar eigen zeggen hard werken, totdat hij een eerlijke kans krijgt van bondscoach Guus Hiddink.

De oud-speler van FC Groningen mocht zich in september voor de eerste keer bij de selectie van het Nederlands elftal melden. ‘En de laatste keer zat ik bij de voorselectie’, doelt Van Dijk op de interlands tegen Mexico (vriendschappelijk, 2-1 nederlaag) en Letland (EK-kwalificatie, 6-0 overwinning). ‘Toen vielen er drie centrale verdedigers af. Dus ik werd niet opgeroepen. Dat vond ik jammer, maar ik ben verder gegaan met investeren in mezelf. Tot ik een kans krijg, zal ik hard blijven werken. Ik blijf positief’, zegt Van Dijk in gesprek met de NOS.

Die kans kan weleens snel komen als Van Dijk tijdens de winterstop een transfer zou maken naar de Engelse Premier League. Er is veel interesse uit Engeland, maar Celtic wil niet meewerken aan een tussentijds vertrek. ‘Ik ben nog steeds gelukkig bij Celtic. Interesses zijn er wel, maar Celtic wil me in de winter niet laten gaan. In de voetballerij weet je het natuurlijk nooit.’

Aandachtspunten

Net als bij iedere andere jonge voetballer, zijn er nog punten in het spel van Van Dijk die voor verbetering vatbaar zijn. Vooral in de opbouw en het verdedigen met ruimte in zijn rug kan hij nog stappen zetten. ‘Ik heb daar ook videobeelden van gekregen van het Nederlands elftal. Daar ben ik druk mee bezig.’

Ook zijn coach, Ronny Deila, laat weten dat Van Dijk hard werkt om elke dag een betere voetballer te worden. ‘Zijn positiespel en verdediging kunnen beter. Maar hij is pas 23 jaar, dus dat komt nog wel. Daar werken we hard aan. Hij is fysiek en technisch een heel goede speler, dus ik denk dat hij een van de besten kan worden.’ (Foto: YouTube)

Praat Mee!