Keizer Totti draait Derby della Capitale om en neemt selfie

VIDEO | Francesco Totti heeft zondag eigenhandig de Derby della Capitale tussen AS Roma en Lazio Roma omgedraaid. Lazio stond in de rust met 0-2 voor, maar twee goals van Totti zorgden voor een gelijkspel.

Bij AS Roma begon Kevin Strootman op de bank, terwijl Stefan de Vrij bij Lazio wel aan het duel mocht beginnen. De Vrij zag Lazio in de eerste helft aan de hand van dé man in vorm, Felipe Anderson, uitlopen naar een 0-2 voorsprong. De Braziliaan gaf een fenomenale assist bij de 0-1 van Mauri en was zelf verantwoordelijk voor de 0-2.

Totti keizer van Rome

Die ruststand was voor trainer Rudi Garcia het sein om Strootman in te brengen. Dat bleek geen verkeerde wissel, amper drie minuten in het veld wist Strootman Totti te vinden die de spanning terug bracht in de wedstrijd: 1-2.

Het moment supreme van Totti zou echter later volgen. Een voorzet van Holebas leek aan de Roma-captain voorbij te vliegen maar met een magnifieke volley wist Totti het leer toch in het doel te krijgen. Niet alleen de manier waarop Totti de 2-2 maakte, maar ook de manier waarop hij het vierde is het vermelden waard.

Selfie van Totti

Totti, 38 jaar alweer, vierde zijn doelpunt uiteraard met het uitzinnige publiek en besloot om dat moment vast te leggen. Één van de toegesnelde assistenten van Roma had een telefoon bij zich, die Totti gebruikte om ongetwijfeld een van de vetste voetbalselfies ooit te maken.

Praat Mee!