Robben: ‘Neuer verdient het om te winnen’

Volgens Arjen Robben verdient ploeggenoot Manuel Neuer de Gouden Bal. Dit zegt de aanvaller in gesprek met De Volkskrant. Naast Neuer maken ook Lionel Messi en Christiano Ronaldo kans op de prijs.

Robben zelf was wel genomineerd, maar haalde de laatste drie niet. Toch vliegt hij maandag samen met Neuer naar Zürich voor de uitreiking. De aanvaller is namelijk als enige Nederlander genomineerd voor het wereldelftal van het jaar. Robin van Persie maakt met zijn zweefduik kans op de Puskás-onderscheiding voor doelpunt van het jaar.

Veel wil Robben niet kwijt over wie volgens hem de Gouden Bal gaat winnen. ‘Mijn voorkeur is duidelijk. Dan ga ik voor mijn ploeggenoot Neuer. Welke uitkomst ik verwacht? Laten we het maar zien. Je kunt er eindeloos over discussiëren, maar je bent afhankelijk van de mensen die kiezen.’

In Nederland viel de sterspeler van Bayern München al in de prijzen. Hij werd onlangs gekozen tot sportman van het jaar. ‘Het gebeurt bijna nooit, een voetballer die wint. Gullit was de laatste. Ik vond het een hele eer, zeker als je bekijkt welke kampioenen genomineerd waren. Het was een heel groots sportjaar voor Nederland’, aldus Robben.

Praat Mee!