Doelman Zenit (15) rijdt auto in de prak

Konstantin Pavlov heeft een flink probleem. Samen met twee ploeggenoten kocht de 15-jarige doelman van Zenit Sint Petersburg een tweedehands Aston Martin. Drie dagen na de aanschaf reed hij hem echter in de prak.

Pavlov kwam met zijn Aston Martin, ter waarde van zo’n 12.000 euro, in botsing met een Volkswagen en ontvluchtte vervolgens de plaats van het ongeval. De 15-jarige speler heeft namelijk geen rijbewijs. ‘Voordat ik het kruispunt wilde oversteken, keek ik goed of er iemand aankwam. Ik zag niemand. Ik reed een kilometer of veertig, vijftig per uur, maar toen kwam er uit het niets een auto met tachtig kilometer per uur aan scheuren. Ik had er geen schuld aan’, vertelt Pavlov.

Hoofd jeugdopleidingen van Zenit, Sergei Protasov, is niet te spreken over de actie van Pavlov. De hersenen zijn op die leeftijd klaarblijkelijk nog niet heel groot. Dit valt niet goed te praten, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en zat hij ook niet met drank op achter het stuur. Dat is al een hele geruststelling. Of hij de auto heeft gestolen? Nee, hij heeft hem zelf gekocht. Maar hij mag nog helemaal niet rijden, dat is duidelijk’, aldus de trainer tegenover het Russische R-sport.

Praat Mee!