Ronaldo wint Gouden Bal voor tweede keer op rij

Cristiano Ronaldo heeft voor de tweede keer op rij de Gouden Bal gewonnen. Met zijn fantastische spel in 2014 werd hij maandagavond als beste voetballer verkozen door de FIFA. Op het FIFA-gala in Zürich kreeg de speler van Real Madrid en Portugal de prijs uitgereikt.

Barcelona-ster Lionel Messi eindigde op plek twee, door 0,04 procent meer stemmen te verzamelen dan de Duitse keeper Manuel Neuer (15,72). Ronaldo was met 37,66 procent de absolute winnaar. Hoewel Messi tussen 2009 en 2012 Ronaldo telkens voor was, is laatstgenoemde nu de Argentijn twee jaar te slim af.

Ronaldo maakte in 2014 liefst 61 doelpunten in zestig wedstrijden voor zowel club als land. Bovendien won hij met Real Madrid de Champions League, de Europese Super Cup, de wereldbeker voor clubteams en de Copa del Rey. Het WK was echter teleurstellend, doordat ‘zijn’ Portugal in de groepsfase strandde.

Ronaldo, Ronaldo en Zidane

Ook in 2008 was Ronaldo volgens de FIFA de beste van de wereld, waardoor het aantal Gouden Ballen voor hem op drie komt. Daarmee schaart de Portugees zich in een rijtje met de Braziliaanse Ronaldo en Zinadine Zidane. Alleen Messi, die tot nog toe vier maal de Gouden Bal won, was succesvoller. (Foto: Fanny Schertzer, Wiki Commons)

 

  1. […] Madrid-ster Cristiano Ronaldo, begin dit jaar verkozen tot beste speler ter wereld, is naast een fantastische voetballer ook een geweldig persoon, vindt […]

Praat Mee!