Wereldkampioen Löw FIFA World Coach of the Year

Naast de Puskás Award en de Gouden Bal verkiezing werd ook de beste trainer van het jaar verkozen op het FIFA-gala in Zürich. Wereldkampioen Joachim Löw werd maandag door de wereldvoetbalbond uitgeroepen tot FIFA World Coach of the Year 2014. De bondscoach van Duitsland troefde Carlo Ancelotti (Real Madrid) en Diego Simeone (Atlético Madrid) af in de verkiezing.

De keuze van Löw is meer dan terecht te noemen. De manager werd met Duitsland eerste op het WK in Brazilië en wist zodoende de grootste voetbalprijs ter wereld binnen te slepen. Ancelotti won met Real Madrid de Champions League, de Europese Super Cup, de wereldbeker voor clubteams en de Copa del Rey. Terwijl Simeone knap landskampioen werd met Atlético.

Overige genomineerden

Löw, Ancelotti en Simeone waren de drie overgebleven kandidaten van een lijst van tien genomineerde coaches, waartoe verder Antonio Conte (Juventus/Italië), Louis van Gaal (Nederland/Manchester United), Pep Guardiola (Bayern München), Jürgen Klinsmann (Verenigde Staten), José Mourinho (Chelsea), Manuel Pellegrini (Manchester City) en Alejandro Sabella (Argentinië) hoorden. (photo credit: kathvapor via photopin cc)

 

Praat Mee!