Bondscoach Engeland brengt hilarisch Ballon D’or lijstje uit

De Engelse bondscoach Roy Hodgons is al jaren het mikpunt van kritiek en wordt vaker uitgelachen dan geprezen om zijn voetbalintelligentie. Ook Hodgons mocht zijn stem uitbrengen tijdens het Ballon D’or Gala en had een zeer interessant lijstje. Zo interessant dat hij weer eens belachelijk werd gemaakt door voetbalminnend Engeland.

Hodgsons had een prachtig lijstje samengesteld: 1) Mascherano 2) Lahm 3) Neuer. Opvallend is dat de winnar Cristiano Ronaldo en de nummer twee Lionel Messi ontbreken. De twee spelers die al respectievelijk zeven en acht jaar lang genomineerd zijn voor de Gouden Bal. Alhoewel zij samen over de 100 doelpunten hebben gescoord, vijf prijzen hebben gewonnen, 3 finales hebben gespeeld en meerdere man of the match titels binnen hebben gehaald was dit voor de bondscoach geen reden om hun niet te nomineren voor de Gouden Bal.

Op Twitter schreven de Engelse analytici hoe zeer zij de humor van Hodgons op prijs stelde en dat hij toch ergens wel gelijk heeft. BBC Match of the day presentator Garry Lineker tweette het volgende:’I see that Roy Hodgons voted: 1 Mascherano 2 Lahm 3 Neuer. You have to love his sense of humor’. Oud liverpool speler Jamie Carragher kon het ook niet laten om een tik uit te delen; ‘Love Roy Hodgons going for a clean sheet with his Ballon D’or picks. 1)Mascherano 2)Lahm 3)Neuer.

Uiteindelijk was Cristiano Ronaldo de winnaar en Lionel Messi werd tweede. De favorieten Mascherano en Lahm eindigde op de plaatsen die nog niet bekend zijn.

Praat Mee!