Büttner hoopt op kans van Van Gaal

Alexander Büttner speelde dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League voor Manchester United tegen het Bayern München van Arjen Robben. Na afloop gaf de linksback aan nog steeds te dromen van het WK 2014 in Brazilië. 

‘Van dit soort wedstrijden droom je’, zei Büttner over het affiche na afloop tegen de NOS. ‘Dit zijn de mooiste wedstrijden met deze sfeer en de fans. En ik stond wel tegenover een goede tegenstander’, grapte Büttner over de duels die hij moest uitvechten met Robben.

‘Ik wist al dat ik mocht spelen’, vervolgde Büttner. ‘Ik speel steeds meer. Ik vond dat ik het verdedigend goed heb gedaan, dat was mijn eerste doel’, gaf Büttner aan. De back kreeg wel bijna een penalty tegen na een bal op zijn arm, al vond hij het zelf zeker geen pingel. ‘Ik kan mijn armen er toch niet af halen?’

De onvermijdbare vraag is of Büttner zichzelf nog kansen toedicht voor het aankomend WK 2014. De Doetinchemmer hoopt van wel. ‘Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Het is mijn droom om het WK te spelen, maar de bondscoach maakt uiteindelijk de keuzes. Ik hoop dat ik een kans verdien, en als ik die krijg, dan zal ik zeker niet teleurstellen.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!