Krul: ‘De Jong lijkt op Fabregas’

Afgelopen zomer nam Newcastle United zesvoudig Oranje international Siem de Jong over van Ajax, maar tot nu toe is de middenvelder vaker geblesseerd geweest dan vooraf werd gedacht. Oranje doelman Tim Krul heeft vertrouwen in de aankoop en zegt dat hij het verschil kan gaan maken als hij zijn rentree heeft gemaakt. 

In gesprek met The Shields Gazette verteld Krul over hoe het seizoen tot nu toe is verlopen en wat hij verwacht van zijn terugkerende landgenoot. De doelman is louter positief en vergelijkt hem zelfs met Cesc Fabregas. ‘Siem kan dat beetje extra kwaliteit brengen in de slotfase. Hij is een erg goede afmaker en als hij achter de spits speelt is hij op zijn best. Hij is erg slim en kiest altijd de goede positie’, aldus Krul.

‘Je kan Siem het beste vergelijken met Fabregas, als hij de bal heeft zorgt hij altijd voor gevaar, assists of doelpunten. We hebben zijn gevaar nodig’, zegt de Oranje doelman. ‘Het is nog wachten totdat Siem weer 100% fit is, maar hij zit er heel dicht tegenaan’. De Jong werd afgelopen zomer voor €12 miljoen van Ajax overgenomen, maar in de eerste wedstrijden raakte hij geblesseerd aan zijn dijbeen en moest zelfs geopereerd worden.

Newcastle United staat op dit moment op de tiende plaats in de Premier League en speelt aankomende zaterdag tegen het Southampton van Ronald Koeman.

Praat Mee!