Manchester City verwelkomt Ivoriaans international

Wilfried Bony maakt eindelijk de transfer naar Manchester City. De voormalig eredivisie speler stond al geruime tijd bovenaan het verlanglijstje van the Citizens en na een wekenlange soap is de transfer beklonken. Beide clubs melden niet wat de transferprijs is, maar de geruchten gaan dat het om ongeveer 35 miljoen euro gaat.

De Ivoriaanse superspits kwam in 2013 terecht bij Swansea City nadat zij deze hadden gekocht van Vitesse. De goalgetter scoorde in 54 wedstrijden 29 keer en was de topscorer over het jaar 2014. De spits die furore maakte in de eredivisie heeft uiteindelijk zijn topclub te pakken en hoopt ook hier te slagen. ‘Dit is een geweldig gevoel, het is een grote eer en een prachtige uitdaging. Als speler is het goed om deel uit te mogen maken van een van de grootste clubs ter wereld. Daar ben ik trots op, zegt Bony op site van zijn nieuwe club. ‘Ik heb altijd al in de Champions League willen spelen en nu ik daar in ga spelen, wil ik hem ook winnen’, aldus een zelfverzekerde Bony.

Mede international Yaya Toure was een belangrijke factor voor zijn keuze. De spits is goed bevriend en is nu ook zijn dagelijkse collega,’ Ik praat bij de nationale ploeg iedere dag met hem en ik denk dat ik dankzij hem een betere speler en een dodelijkere afmaker kan worden. Ik ga hier samenspelen met geweldige voetballers. Dit is een fantastische kans voor mij.’

Wilfried, zoals op zijn shirt zal staan, zal nog even moeten wachten op zijn debuut. Hij is namelijk opgeroepen voor de Africa Cup of Nations en zal hierdoor de komende twee tot vier weken weg zijn.

Praat Mee!