Real Madrid – Atlético Madrid vanavond live bij Onze11

Alle voetballiefhebbers kunnen donderdagavond hun hart ophalen voor een prachtig affiche in de achtste finales van de Copa del Rey: Real Madrid – Atlético Madrid. Onze11 doet live verslag van de Madrileense derby. 

Atlético deelde vorige week in de heenwedstrijd een gevoelige tik uit aan de grote buurman. In het eigen Vicente Calderón won de ploeg van Diego Simeone met 2-0. Atlético sloeg in de tweede helft toe uit een penalty (Raúl García) en een corner (José María Giménez). Het was alweer de derde opeenvolgende zege van Atlético op De Koninklijke, en dus kan Los Colchoneros met veel zelfvertrouwen afreizen naar het Estadio Bernabéu.

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti weet dat zijn spelers een zware wedstrijd tegemoet gaan. ‘We spelen tegen een team dat heel goed kan verdedigen. Atlético is het beste team in Europa als het aankomt op verdedigen. Ik ben niet de enige die denkt dat Atlético de lastigste opponent is. Heel Europa vindt dat. Ze werden vorig seizoen kampioen van Spanje en haalden de finale van de Champions League.’

De 55-jarige Italiaan weet waar de sleutel tot succes ligt. ‘We weten hoe we moeten spelen tegen Atlético, omdat we elkaar goed kennen. Wat we nodig hebben, is een intense wedstrijd waarin we ons hoofd koel moeten houden. Alleen dan kunnen we ons beste spel laten zien,’ aldus Ancelotti.

Real Madrid – Atlético Madrid

Real Madrid – Atlético Madrid vangt donderdagavond om 20.00 uur aan in Madrid. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden door Sport1. (Foto: LauraHale, Wiki Commons)

Praat Mee!