Arias: ‘Heb er vertrouwen in dat ik erbij ben’

Santiago Arias (22) kwam dit seizoen over van Sporting Portugal naar PSV. De rechtsback mocht dit seizoen debuteren voor Colombia en rekent op deelname aan het WK in Brazilië.

Na de blessure van Napoli-rechtsback Carlos Zúñiga eerder dit jaar werd Arias voor het eerst opgeroepen door bondscoach José Pekerman. ‘Het was een geweldige belevenis’, zegt Arias daarover tegen ELF Voetbal. ‘Ik mocht de hele wedstrijd meedoen en kreeg kippenvel toen ik het volkslied hoorde.’

Na zijn debuut in oktober 2013 mocht Arias nog twee keer meedoen met de WK-ganger en dus lonkt Brazilië. ‘Inmiddels heb ik er vertrouwen in dat ik erbij zal zijn in Brazilië’, is Arias zelfverzekerd. ‘Maar of ik ga spelen, durf ik niet te zeggen. Zúñiga zal er op het WK weer bij zijn en hij is een geweldige speler.

In Colombia leeft men tussen hoop en vrees of topschutter Radamel Falcao het WK wel of niet zal halen. ‘Hij is onze leider, een topspeler. Wij hebben hem nodig’, geeft Arias aan. ‘Maar ook als hij niet op tijd is hersteld van zijn knieblessure zal er op het WK een goed team staan.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!