‘Bekerdoelman’ Stekelenburg: ‘Het vertrouwen groeit’

Maarten Stekelenburg moet bij AS Monaco nog altijd genoegen nemen met een rol op het tweede plan. De 32-jarige doelman komt momenteel alleen in actie tijdens de bekerduels. Desondanks groeit het vertrouwen van de 54-voudig Oranje-international, die woensdagavond opnieuw de nul hield in de kwartfinalewedstrijd tegen Guingamp.

‘Het is geweldig om weer de nul te houden’, toont Stekelenburg zich tevreden na het bereiken van de halve finale. ‘Over mijn eigen prestaties kan ik ook dik tevreden zijn.’ De oud-Ajacied hield in de achtste finale tegen Olympique Lyon ook al zijn doel schoon. Stekelenburg eiste zelfs een heldenrol voor zich op, door in de penaltyreeks twee strafschoppen te stoppen.

‘Als het lukt om geen tegengoals te krijgen, groeit het vertrouwen natuurlijk. Maar je doet het als team’, vertelt Stekelenburg op de website van zijn managementbedrijf Wasserman. De Haarlemmer wil het bekertoernooi graag succesvol afsluiten. ‘We zijn nu nog maar twee wedstrijden verwijderd van een echte prijs.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!