Mourinho boos op scheidsrechter: ‘Je bent te dik om te fluiten’

Chelsea-trainer José Mourinho kreeg op nieuwjaarsdag een flinke pak rammel van Tottenham Hotspur (5-3). De Portugese oefenmeester reageerde zijn frustraties af op scheidsrechter Phil Dowd. Volgens de Daily Mail zou Mourinho de leidsman in de tunnel van White Hart Lane verbaal hebben aangevallen, zo blijkt nu. ‘Je bent te dik om te fluiten. Je moet met pension gaan’, was de niet mis te verstane belediging van Mourinho aan het adres van Dowd.

De 51-jarige flamboyante coach wilde tegenover de Britse media niet ingaan op de beschuldigingen aan zijn adres. Mourinho zou na de wedstrijd naar de kleedkamer van Dowd zijn gegaan om zijn excuses aan te bieden, waardoor het incident niet zou zijn opgenomen in het officiële scheidsrechtersrapport over de wedstrijd. Het weerhield Mourinho er niet van om op de persconferentie te benadrukken dat hij Dowd ’te traag’ vond.

‘Wat we bespreken blijft tussen ons’

‘Ik ga zowel voor als na de wedstrijd naar de kleedkamer van de scheidsrechter’, reageerde Mourinho vrijdag op het incident. ‘Voor de wedstrijd ging ik met beide aanvoerders en de trainer van de tegenpartij langs bij de scheidsrechter. Wat we daar bespreken blijft tussen ons. Na de wedstrijd kun je ook langsgaan en gaat het er meestal gemoedelijk aan toe’, legde Mourinho uit.

‘Andere keren discussiëren we over wat er is gebeurd in de wedstrijd. Wanneer ik daar naartoe ga heb ik een groot voordeel’, vervolgde de trainer van The Blues zijn relaas. ‘Ik heb dan namelijk al beelden bekeken van situaties in de wedstrijd, terwijl de scheidsrechter die nog niet heeft gezien. Phil gaf toe dat hij niet blij was met de fout die hij had begaan’, refereerde Mourinho aan een situatie in de wedstrijd waar Cesc Fàbregas recht had op een strafschop.

De manager van Chelsea hoeft niet bang te zijn dat zijn uitspraken worden onderzocht door de Engelse voetbalbond FA, aangezien het voorval niet werd doorgegeven door Dowd. De Engelse leidsman faalde overigens in mei 2012 voor zijn conditietest.

photo credit: In Mou We Trust via photopin cc

Praat Mee!