Van der Hoorn: ‘Niemand zag het aankomen’

Stefano Denswil vertrok deze transferperiode totaal onverwachts naar Club Brugge. De technische staf had geen vertrouwen meer in een doorbraak en mede door de moeizame contractbesprekingen besloten zij om de jeugdinternational van de hand te doen. Collega en concurrent Mike van der Hoorn was verbaasd dat Denswil weg moest.

In gesprek met de Metro zegt van der Hoorn dat hij verrast was door het besluit. ‘Ik had totaal niet verwacht dat Ajax Denswil zomaar zou laten gaan. Niemand zag dat aankomen denk ik. Natuurlijk geeft het mij vertrouwen dat ik niet op de transferlijst werd gezet’. Op de vraag of het beter is nu er een concurrent minder is reageert de verdediger geïrriteerd: ‘Een concurrent minder zeg je? Een vriend en een concurrent minder. Het is heel vervelend’, aldus de 22-jarige verdediger.

Doordat de directe concurrent Joel Veltman geblesseerd is lijken er kansen te liggen voor de verdediger van Jong Oranje. ‘Of dit mijn jaar moet worden? Dat ga ik niet denken. Ik blijf gewoon keihard werken en dan zie ik wel of dit mijn jaar wordt. Ik ben 22 jaar en moet wel veel spelen’.

(foto: Instagram, Mikevanderhoorn)

Praat Mee!