Schaken: ‘Boëtius het talent, Depay al beresterk’

Ruben Schaken droomt zelf nog van deelname aan het WK 2014 in Brazilië, maar ziet de jonge talenten zich aandienen. Ploeggenoot Jean-Paul Boëtius en PSV-er Memphis Depay zijn serieuze gegadigden voor Brazilië 2014.

‘Ik weet dat ik in de profielschets van Van Gaal past’, heeft Schaken het eerst over zichzelf in ELF Voetbal. ‘Maar je moet ook in vorm zijn.’ Dat laatste is Schaken niet echt dit seizoen en dus lijkt een uitverkiezing voor het WK op de tocht te staan voor de zevenvoudig international. ‘Ik geloof dat ik het WK nog kan halen. De komende weken zijn cruciaal.’

Van dichtbij kan Schaken de opmars van Boëtius mee maken, terwijl in Eindhoven Depay furore maakt. ‘Boëtius is degene met het meeste talent’, vergelijkt Schaken de twee. ‘Maar Depay is al beresterk. Dat zag je ook tegen Frankrijk, toen knalde hij er meteen overheen. Boëtius is nu echt aan beuken en poetsen in het krachthonk. Het WK komt eraan en als je eenmaal van Oranje hebt geproefd, en de verhalen hebt gehoord, dan wil je daarbij zijn.’ (Foto: Footbal.ua)

Praat Mee!