‘Koeman is kampioen slecht Engels’

Taaldocent Sandra Wormgoor heeft plaatsvervangende schaamte als ze trainers Ronald Koeman en Louis van Gaal Engels hoort praten. Hoewel Van Gaal vaker in het nieuws komt met zijn uitspraken, is Koeman volgens haar kampioen in slecht Engels.

Bij Engelse taalcursussen zijn er verschillende Europees vastgestelde niveaus. A1 is het laagst en dat loopt via A2, B1, B2 naar C1 en het hoogste niveau:C2.Volgens diverse taalinstituten in Nederland haalt Van Gaal nog maar net niveau A2. Wormgoor: ‘Ik ben bang dat A2 voor Louis nog discutabel is. Maar je ziet ook dat hij zijn best doet. Van Gaal zegt soms ook goede dingen. Alleen word ik gek van zijn stopwoordje ‘so’, dat gebruikt hij honderdduizend keer.’

Over Koeman is Wormgoor een stuk minder te spreken. ‘Koeman is een goede concurrent, die kan er nog minder van. Hij maakt het nog bonter dan Van Gaal. Ja, Koeman komt bij mij met stip op nummer één binnen als slechtst Engels sprekende Nederlandse coach. Waar werkt die momenteel? Bij Southampton? Dat is echt erg voor die mensen daar’, aldus de taaldocent tegenover Metro.

Praat Mee!