Stekelenburg: ‘Het is fantastisch hier’

Maarten Stekelenburg heeft het tot dusver erg naar zijn zin bij zijn nieuwe club AS Monaco. De voormalig Oranje-doelman moet het doen met een rol als reservekeeper, desalniettemin geniet de ex-Ajacied van zijn verblijf in het dwergstaatje. 

Afgelopen zomer ruilde Stekelenburg het gedegradeerde Fulham in voor de club uit de Franse Ligue 1, waaraan hij verhuurt wordt. ‘Een behoorlijk uitdaging voor me: van het Championship naar de Champions League’, vertelt de 54-voudig international in een interview met het officiële clubkanaal. ‘Ik train iedere dag op topniveau bij een grote club die het goed doet in beker, competitie en Champions League. Dus tot nu toe is het fantastisch hier.’

‘Ik kwam hier als tweede keeper’, wist de 32-jarige Stekelenburg, die tot nog toe slechts drie wedstrijden keepte, vooraf al. ‘Ze zeiden tegen me dat ik bekerwedstrijden mocht keepen, dat gaat vooralsnog uitstekend.’ In de strijd om de Coupe de France staat Monaco in de achtste finale, in het tweede bekertoernooi zit het zelfs al bij de laatste vier.

Praat Mee!