Derksen reageert op breuk met VI: ‘Tikkeltje hypocriet en flauw’

Dinsdag maakte het Algemeen Dagblad bekend dat de redactie van Voetbal International elke vorm van samenwerking met het gelijknamige RTL7-programma heeft verbroken. Johan Derksen ging tegenover het AD in op de breuk en deelde opnieuw een sneer uit naar zijn opvolger Tom van Hulsen.

Eind november liet Derksen zich voor de eerste keer kritisch uit over zijn opvolger. De 65-jarige oud-hoofdredacteur van VI vond dat het blad onder zijn opvolgers (Van Hulsen en Thijs van Veghel) ‘naar de klote’ ging en hij besloot om die reden dan ook niet meer terug te keren in het tijdschrift, waarvoor hij tot dan toe een wekelijkse column schreef.

‘Ik vind dit een tikkeltje hypocriet en flauw’, reageerde Derksen op de column van Van Hulsen, waarin hij de breuk met VI TV aankondigt. ‘Het was RTL dat allang had besloten die samenwerking te verbreken. Tom van Hulsen weet dat, maar hij hoopt zo nog even snel de eer aan zichzelf te houden. Hij is blijkbaar ineens de ethicus van de Nederlandse sportjournalistiek.’

Reactie Genee en Van der Gijp

Wilfred Genee was wat korter van stof. De presentator van het voetbalprogramma wilde alleen kwijt dat hij het besluit van het blad VI ‘opmerkelijk’ vindt. Volgens hem zou het nog niet zeker zijn dat RTL7 en VI aan het einde van het voetbalseizoen de samenwerking zouden beëindigen. Dat terwijl de zenderbaas van RTL7, Marco Louwerens, aangaf dat de samenwerking wel degelijk beëindigd zou worden en dat dit reeds bekend was bij de redactie van VI. ‘Vorige week heb ik de leiding van het blad VI laten weten dat wij na de zomer een eigen koers zullen gaan varen, los van het blad. Dit omdat wij andere plannen hebben met onze voetbalmerken’, doelde Louwerens op de omdoping van het programma tot ‘Voetbal Insite.’

René van der Gijp wilde tegen de NOS alleen bevestigen dat er inderdaad een nieuw programma in de steigers staat. De vaste analist van het tweewekelijkse voetbalprogramma ging verder niet in op de breuk met het blad VI.

Praat Mee!