Wilfred Genee grapt: ‘Misschien Johan en de rest’

Presentator Wilfred Genee heeft aan 100% NL laten weten dat het nog niet zeker is wat de nieuwe naam gaat worden van Voetbal International. Dinsdag werd bekend dat het blad VI zich per direct distantieert van het programma.

Breuk VI RTL

Een week eerder heeft RTL aan VI laten weten dat ze niet verder wilden volgend seizoen. ‘Daar hebben ze bij het blad kennelijk een voorschot opgenomen’, zegt Genee in het radioprogramma.

Johan Derksen was de laatste uitzendingen erg kritisch geweest op het blad, dat volgens hem ‘naar de klote’ werd geholpen. ‘Ik sluit niet uit dat dat het proces enigszins heeft versneld, zoals dat zo mooi heet in vaktaal’, spreekt Genee zijn vermoedens uit.

‘Kijk, er zaten vier karikaturen die over voetbal praten en zo nu en dan kwam er iemand serieus tussen door praten. Ja..’, zegt hij lachend. ‘Die zijn er nu dus uit.’

Nieuwe naam Voetbal International

Er wordt nu gezocht naar een nieuwe naam.’Voetbal Insite zou een optie kunnen zijn. Het kan ook een andere naam krijgen. Ik word nog steeds door mensen aangesproken, van joh die is van Voetbal Insite. Dus die naam zit er nog in. Maar omdat RTL meer met voetbal wil doen kan het ook wat anders worden. Ja, misschien ‘Johan en de rest’, haha. We gaan het zien’, aldus Genee met een knipoog. Maar de uitzending van aanstaande vrijdag gaat door. ‘We moeten de vrouwen (die 2 avonden in de week hun man kwijt zijn red.) helaas teleurstellen.’

Praat Mee!