Barcelona verslaat Atletico Madrid met 1-0

Dit is het livetopic voor de bekerwedstrijd Barcelona – Atletico Madrid van Woensdag. De wedstrijd vangt om 22:00 aan in Camp Nou. De wedstrijd wordt op TV uitgezonden door Sport 1 en is live te volgen op Onze11. De ploeg uit Madrid heeft haar zinnen gezet op revanche op FC Barcelona, de vechtmachine van Diego Siemeone ging deze maand nog onderuit op het heilige gras van Camp Nou. 

Samenvatting eerste helft:

FC Barcelona begon sterk aan het eerste bedrijf van het duel met de Madrilenen. Messi creërde prachtige openingen voor zijn teamgenoten, echter wisten die daar niet optimaal gebruik van te maken. Na twintig minuten voetballen zakte de formatie van Luis Enrique wat in, Atletico kreeg even het initiatief en creërde ook meteen een aantal goede kansen. Echter lukte het de ploeg van Simeone niet om een doelpunt op het scorebord te krijgen.

Na een goede fase van de Madrilenen Barcelona weer aan te kloppen, met als hoogtepunt de kans van Luis Suárez. De vleugelaanvaller stond oog in oog met keeper Oblak, maar de oud-Ajacied wist de bal over te werken.

Samenvatting tweede helft:

Het tweede bedrijf van FC Barcelona – Atletico Madrid kende een stuk minder hoogtepunten dan de eerste. Beide ploegen kwamen er niet echt doorheen, en een gesloten wedstrijd volgde. Echter viel het enigste doelpunt van het duel wel in de tweede helft. Busquets ging na vasthouden heel erg makkelijk liggen, en versierde een makkelijk gegeven penalty. Messi leek eerst te falen van elf meter, echter wist de technische aanvaller de rebound te scoren nadat zijn eerste poging stuitte op de vuisten van keeper Oblak.

Voorbeschouwing Barcelona – Atletico Madrid

– Xavi zal op tijd fit zijn voor het duel met de Madrileense tegenpolen, de ervaren middenvelder komt terug van een kuitblessure.

Scoreverloop:

Messi ’85 (1-0)

Opstellingen:

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Neymar, Suárez.

Opstelling Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Suárez, Gabi, Koke, Turan; Torres, Griezmann.

Bijzonderheden:

Doelpunt Messi (1-0):
 

Praat mee:

Praat mee over Barcelona – Atletico Madrid via Twitter!

Foto: Clément Bucco-Lechat

Praat Mee!