Blind oneens met kritiek op Van Gaal: ‘Hij maakt teams beter’

In het duel van Manchester United tegen Queens Park Rangers lieten de supporters hun onvrede over de ploeg van Louis van Gaal blijken. ‘4-4-2’ en ‘attack, attack, attack’ viel er op de tribunes te horen. Daley Blind is het echter niet eens met die kritiek.

Volgens de ex-Ajacied is veel van de kritiek die Van Gaal nu krijgt, precies dezelfde als die op het WK in Brazilië. ‘We speelden geen geweldig voetbal op het WK, maar we waren een team en wonnen wedstrijden. We begonnen beter te spelen nadat we wonnen. Je kunt van systeem veranderen en beter worden, dan word je een team en ga je winnen. En als het team beter wordt, kunnen individuen uitblinken. Van Gaal is een trainer die spelers en teams echt beter maakt’, zo vertelt de middenvelder tegenover Sky Sports.

Volgens Blind is het dan ook een kwestie van tijd voor United weer begint te draaien. ‘Als je lange tijd een bepaald systeem hebt gespeeld, moet je wennen aan een nieuw systeem, maar dat is geen probleem. We wisten dat het moeilijk zou worden in de Premier League, maar we moeten moed houden. We moeten vertrouwen hebben.’

Praat Mee!