Elia is broers Koeman ‘levenslang dankbaar’

Eljero Elia is weer helemaal zichzelf. De aanvaller die met Oranje furore maakte op het WK in 2010 was op een dood spoor beland bij Werder Bremen. Nu manager Ronald Koeman hem naar Southampton heeft gehaald, krijgt Elia wél weer vertrouwen en blinkt hij zelfs uit. Elia is Koeman eeuwig dankbaar, vertelt hij in gesprek met The Mirror.

‘Koeman stelde me slechts één vraag tijdens het eerste gesprek: ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een speler die in de WK-finale van 2010 tegen Spanje speelde, het kwijt is? Je kan het voetballen onmogelijk verleerd zijn’, begint Elia.

‘Koeman wilde een linksbuiten aantrekken en wilde mijn steun. Er was één voorwaarde: vanaf de eerste dag moest ik keihard aan de bak’, vervolgt de 28-voudig international. ‘Ik zou door een muur rennen voor Koeman, als het moet zelfs door het vuur. Alles heb ik aan hem te danken. Niet alleen aan Ronald trouwens, maar ook aan zijn broer Erwin. Ze werken hard om mijn niveau omhoog te brengen.’

‘Niemand die om me gaf’

Tot dusver voelt Elia zich goed bij zijn nieuwe club. ‘Ik wilde weer voetballen, bij een goede club met een goede manager. Southampton en Koeman hebben mij deze kans geboden en daar ben ik ze levenslang dankbaar voor. Behalve Koeman was er helemaal niemand op deze wereld in de voetballerij die om me gaf. Iedereen vroeg alleen maar naar de problemen in Italië en Duitsland.’

De 27-jarige Elia is op huurbasis gehaald, Southampton kan de rechtspoot aan het eind van het seizoen definitief overnemen. Mocht de club die optie willen lichten, zal het 5,5 miljoen euro over moeten maken aan Bremen.

Praat Mee!