Update | Oranje-international Klaassen mist Klassieker

Davy Klaassen moet mogelijk de klassieker Ajax – Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. De spelmaker van Ajax verliet vrijdagochtend met lichte klachten aan de buikwand vroegtijdig het trainingsveld. Nader onderzoek naar de blessure volgt.

Zodoende komt de wedstrijd van het jaar in gevaar voor de eenmalig Oranje-international. Vorige week vrijdag moest Klaassen in het competitieduel met Groningen het veld ook al voortijdig verlaten. De middenvelder liep een knieblessure op, maar kon dinsdag de training hervatten.

Er wordt zondagmiddag om 12:30 uur afgetrapt in de Amsterdam ArenA. Aan de kant van Feyenoord zullen (oud-)internationals Jordy Clasie, Terence Kongolo, Kenneth Vemeer en Khalid Boulahrouz in het basiselftal staan. Bij Ajax zijn voorlopig alleen Jasper Cillessen en Ricardo van Rhijn een zekerheid wat Nederlands elftal spelers betreft. Joël Veltman is namelijk, net zoals Klaassen, geblesseerd.

Update | Oranje-international Klaassen mist Klassieker

Davy Klaassen mist definitief de Klassieker tegen Feyenoord, weet het Algemeen Dagblad. Hoewel de blessure niet ernstig is, wil trainer Frank de Boer geen risico nemen met de spelmaker. Naar verluidt zal Lasse Schöne de plek van Klaassen overnemen, waardoor de 19-jarige Anwar El Ghazi als rechtsbuiten zal starten.

 

 

  1. […] Davy Klaassen is weer terug van zijn blessure. De middenvelder liep afgelopen maand een kwetsuur op aan zijn buikwand, maar kon zondag weer in de […]

Praat Mee!