‘Real Madrid handelde fout bij transfers Ödegaard en Peeters’

De FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar Real Madrid. Dit meldt de Spaanse krant AS maandagochtend. De club zou herhaaldelijk in de fout gegaan zijn bij jeugdtransfers. Daarbij worden de namen van Martin Ödegaard, Mink Peeters en Marco Asensio genoemd.

De FIFA heeft de Spaanse bond RFEF gevraagd om alle documenten over minderjarige spelers bij clubs waarmee Real Madrid een samenwerking heeft, op te sturen. Daarin zou staan dat  alle talenten op een bepaalde leeftijd beschikbaar komen voor Real. De wereldvoetbalbond wil onderzoeken of de Spaanse grootmacht aan alle regels die gelden bij transfers van minderjarigen, heeft voldaan.

Eerder dit jaar kreeg FC Barcelona al een transferverbod voor een jaar opgelegd, nadat bekend werd dat de club verkeerd handelde bij het aantrekken van minderjarige talenten. Ook bij Real Madrid zou dit het geval kunnen zijn. De Spaanse sportkrant meldt dat het gaat om de transfers van voor 14 januari 2015. De club trok toen onder andere Peeters (Ajax), Ödegaard en Asensio aan.

Praat Mee!