Van Praag opent aanval op Blatter en gaat voor FIFA presidentschap

Michael van Praag gaat definitief de strijd aan met FIFA-bobo Sepp Blatter. De Nederlandse beleidsman stelt zich kandidaat voor het FIFA-presidentschap.

Van Praag opende vorig jaar de aanval op Blatter, door te stellen dat de Zwitser zich niet verkiesbaar mocht stellen voor een vijfde termijn als president van het belangrijkste voetbalorgaan. Dat deed Blatter echter wel, en dus voelt Van Praag zich nu genoodzaakt op een andere manier Blatter uit zijn ivoren toren te krijgen.

Dinsdag zal Van Praag zich officieel kandidaat stellen bij de FIFA door een brief op te sturen waarin minstens vijf bonden zijn kandidatuur steunen. ‘Het is algemeen bekend dat ik me grote zorgen maak om de FIFA’, legt Van Praag in een reactie uit. ‘Het is hoog tijd dat de organisatie wordt genormaliseerd en weer volledig in het teken komt te staan van het voetbal heb tijden gehoopt dat er een geloofwaardige tegenkandidaat zou komen, maar dat is simpelweg niet gebeurd. Dan moet je het niet alleen bij woorden laten, maar ook daadkracht tonen en verantwoordelijkheid nemen. Daarom stel ik me nu kandidaat.’

photo credit: GovernmentZA via photopin cc

Praat Mee!