Ultra’s Standard Luik willen niks weten van vergelijking met IS

De fanatieke aanhang van het Belgische Standard Luik wil niets weten van de vergelijking met terreurstaat IS. De hooligans haalden zich dit weekend de hoon van voetbalminnend Europa op de hals met een absurd spandoek.

Op het spandoek, getiteld ‘Red or Death’, was een gemaskerde man te zien met een afgehakt hoofd van Steven Defour. De oud-speler van Standard moest het ontgelden vanwege zijn transfer deze zomer naar aartsrivaal Anderlecht en zag zijn beeltenis op het spandoek terug.

Dat ging Defour overigens niet ind e koude kleren zitten. De Belgisch international werd tijdens de wedstrijd met rood van het veld gestuurd, mede omdat hij een gele kaart kreeg wegens het opzettelijk in de tribune trappen van de bal.

Terug naar het spandoek. De tifosi van Standard Luik ontkent dat het spandoek ook maar iets te maken heeft met recente onthoofdingen van terreurbeweging IS. ‘Het thema van de tifo werd zes maanden geleden al vast en is geïnspireerd op bekende horrorfilm “Friday the 13th”. Oorspronkelijk stond het hoofd van Defour niet op het ontwerp, maar gezien zijn transfer naar Anderlecht, werd dat er aan toegevoegd. Paralellen trekken met de dramatische incidenten die ons allemaal bereiken is echt belachelijk’, aldus een verklaring.

Praat Mee!