‘Van Persie mogelijk weg bij Manchester United’

Robin van Persie vertrekt mogelijk aankomende zomer bij Manchester United. Het contract van de spits loopt na seizoen 2015/2016 af. Een nieuwe aanbieding kreeg hij echter nog niet.

Op vragen over zijn toekomst wil Van Persie nog niet ingaan. Hij houdt vooralsnog alle opties open, ook een vertrek bij de Engelse club is een mogelijkheid. ‘Het is niet aan mij. Op dit moment is het zo dat ik hier ben en nog achttien maanden blijf. Dat is het. Ik kan niet in de toekomst kijken, ik weet niet wat er na die achttien maanden gebeurt. Het is een kwestie van afwachten’, zo vertelt de international aan de Engelse media.

In zijn eerste seizoen bij United maakte Van Persie 26 goals. Dit seizoen gaat het een stuk minder, zo weet ook de aanvaller. ‘We scoren niet voldoende, ook ik niet. Daar moet ik eerlijk in zijn. Maar ik krijg wel iedere wedstrijd kansen om te scoren en daar ben ik blij mee. Ik ben ervan overtuigd dat we, als we blijven doen wat we al doen, we meer zullen scoren. Iedereen in het team is verantwoordelijk en voelt zich ook verantwoordelijk. Ik sowieso. Dit seizoen heb ik 20-25 wedstrijden gespeeld en 8 goals gemaakt. Daar ben ik niet blij mee, ik wil er meer maken.’

Praat Mee!