Zidane verklaart onder ede: ‘Kreeg 11 miljoen euro voor steun WK-bid Qatar’

Het is een veelbesproken thema in de voetbalwereld: het WK 2022 in het bloedhete Qatar. Nicolas Sarkozy, voormalig president van Frankrijk, UEFA-voorzitter Michel Platini en oud-international Ronald de Boer spraken onder anderen hun steun uit voor een WK in het schatrijke Qatar. Ook Zinedine Zidane bood zijn diensten aan bij de leden van het WK-bid van Qatar. Naar nu blijkt kreeg de Fransman daar maar liefst elf miljoen euro voor.

De oud-voetballer hield lange tijd vol dat het ‘slechts’ om enkele miljoenen ging, maar tijdens een rechtszaak moest Zidane kleur bekennen. Onder ede verklaarde de huidige trainer van Real Madrid B dat hij elf miljoen euro kreeg voor het opnemen van een filmpje waarin hij zijn steun uitsprak voor de Arabische golfstaat. Volgens de advocaat van Zidane ging het geld echter naar de stichting van de 108-voudig Frans-international, en dus niet naar de persoonlijke rekening van Zizou.

Het is nog niet duidelijk wanneer het WK in Qatar wordt gehouden. Vanwege de tropische temperaturen in de zomer, die op kunnen lopen tot 50 graden, lijkt een WK in de winter van 2022 de enige optie. Nederland en België hadden zich ook kandidaat gesteld voor de WK’s van 2018 en 2022, maar maakten geen schijn van kans.

photo credit: United Nations Development Programme via photopin cc

Praat Mee!