Scolari: ‘Dit kan zijn WK worden’

Voor Brazilië bondscoach Felipe Scolari is het simpel tijdens het WK. De oefenmeester moet hoe dan ook wereldkampioen worden in eigen land, de rest telt niet.

Het Braziliaanse elftal pakte in 2013 al de Confederations Cup in eigen land. De ploeg deed dat aan de hand van Brazilië-ster Neymar, die bij Barcelona nog niet helemaal uit de verf komt. ‘Neymar  heeft zich nog niet bewezen bij Barcelona, puur omdat het systeem niet om hem heen wordt gebouwd. Als hij de ruimte krijgt is hij op z’n best, maar nu zit hij aan de rechterkant vastgeplakt’, verklaart Scolari die er schijnbaar niet van op de hoogte is dat Neymar meestal vanaf links komt bij Barça.

Toch verwacht de coach vuurwerk van de jongeling. ‘Dit kan zijn WK worden. Voor de nationale ploeg is hij een sleutelspeler, omdat hij bij ons anders wordt ingezet dan bij Barça’, geeft Scolari aan. Ook bij de bookmakers van Unibet is Neymar ‘gewoon’ favoriet voor de topscorerstitel. De Braziliaan heeft een quotering van 1 staat tot 13. Wordt Brazilië wereldkampioen, dan kun je vier keer je inzet terug verwachten. In voor een gokje? Check Unibet.nl en pak en passant €50,- bonus. (Foto: Ronnie Macdonalds)

Praat Mee!