Update | Benteke mist WK in Brazilië

Update | De Belgische spits Christian Benteke kan definitief een streep zetten door het WK 2014 in Brazilië. De aanvaller van Aston Villa heeft zijn achillespees gescheurd en komt voorlopig niet in actie.

Verslaggever van Het Laatste Nieuws Kristof Terreur (what’s in the name) is de boodschapper van het slechte bericht voor onze zuiderburen. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de club van Benteke, maar wanneer het waar is staat de Belgische topschutter liefst 6 tot 8 maanden langs de kant.

Voor België zou het een enorme klap zijn als de 23-jarige spits niet meegaat naar het WK. De Rode Duivels hebben in Romelu Lukaku wel een aardige back-up, maar de verwachtingen waren hoog van Benteke in Brazilië. (Foto: Delval Loïc)

Update 19:40 uur
Aston Villa heeft het slechte nieuws over Christian Benteke bevestigd. De spits van de Rode Duivels heeft zijn achillespees gescheurd en mist het WK. ‘Dit is een enorme domper voor de club en voor Chris zelf’, zegt manager Paul Lambert van Villa via de officiële kanalen. ‘Hij mist het restant van het seizoen, zoals iedereen begrijpt, en het WK.’ Benteke was een vaste waarde voor België.

Praat Mee!