Hiddink: ‘Had Oranje een hoger niveau toegedicht’

Guus Hiddink is momenteel bezig aan zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands Elftal. Hiddink had de loodzware taak om succestrainer Louis van Gaal op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. De prestaties van Oranje onder de ervaren oefenmeester zijn echter niet fantastisch. 

Na het zeer succesvolle WK onder leiding van Louis van Gaal was het voor Hiddink een hele lastige klus om die knappe prestatie te evenaren met Oranje. Guus Hiddink besloot Oranje, in tegenstelling tot zijn voorganger, wél volgende de Hollandse School te laten spelen. Er kwam echter veel kritiek op de 68-jarige bondscoach want de nummer drie van de wereld begon de EK-kwalificatiereeks dramatisch.

Maar toch heeft de oud-trainer van onder andere Chelsea FC, PSV en Real Madrid geen spijt dat hij opnieuw heeft gekozen voor een dienstverband bij de KNVB. ‘Nee, absoluut geen spijt, ik had het team alleen een  hoger niveau toegedicht. Ik heb een aantal fouten gezien die ik niet meer had verwacht na het succesvolle WK’, vertelde Hiddink in gesprek met Helden Magazine.

‘En niet omdat spelers met hun hoofd in de wolken liepen, dat was zeker niet zo. En ik wil echt niets afdoen aan het succesvolle WK. Maar als je eerlijk analyseert, zag je ook bij het WK tegenstanders zelfs tegen vijf verdedigers nog makkelijk kansen creëren, met Australië als beste voorbeeld’, ging Hiddink verder.

Hiddink kiest voor een defensie met vier spelers. Volgens hem loop je dan minder risico dat spelers iets afschuiven op een medespeler. ‘Dat moet ik er weer inslijpen en dat kost nou eenmaal tijd’, legde de oefenmeester uit.

 

Praat Mee!