‘Blind bewijst eindelijk zijn meerwaarde’

Afgelopen zomer nam Manchester United de veelzijdige Oranje international Daley Blind over van Ajax. Mede door blessure leed kon hij het nog niet waarmaken, maar nu hij terug is bewijst hij zijn meerwaarde. Garth Crooks, analitycus van de BBC, vind dat Blind eindelijk de leidende rol op zich neemt.

‘Daley Blind laat eindelijk zien waarom United hem heeft gehaald. Hij speelt een leidende rol op het middenveld en is net zo belangrijk als Wayne Rooney en Angel Di Maria’, zegt Crooks op de BBC site. ‘Het is ook wel de tijd dat hij het laat zien. Hij is nu 24 jaar en kan zoveel toevoegen aan het spel met zijn inzicht, dat is gewoon beangstigend. Vooral in de laatste wedstrijd tegen Leicester City kon je zien dat hij de ploeg hielp met zijn passes en inzicht’.

De Oranje international speelde tegen de degradatie kandidaat een geweldige wedstrijd. Met een passing percentage van 94% en een assist op het openingsdoelpunt trok de aandacht van vele kenners. De voetbalstatistieken site Squawka hield de verrichtingen van Daley Blind bij en daar kwamen indrukwekkende statistieken uit.

Pass-Blind_Squawka(foto bijlage: Squawka.com)

Praat Mee!