Van Ginkel uitgekeken op Eredivisie

Marco van Ginkel ziet een overstap naar Ajax niet zitten. De middenvelder voelt zich gevleid door de interesse van Ajax, die deze winterperiode een nieuwe poging deed om de Oranje international in te lijven, maar ziet een terugkeer in de Eredivisie niet zitten.

Het is niet de eerste keer dat Ajax Van Ginkel naar Amsterdam probeert te halen, maar waarschijnlijk wel de laatste keer. ‘Marco heeft inmiddels wel heel duidelijk laten merken dat hij niet naar Ajax wil, ja’, gaf Ajax-trainer Frank de Boer woensdag toe.

Volgens zaakwaarnemer Karel Jansen klopt het dat Ajax opnieuw naar de diensten van de middenvelder heeft gehengeld, maar ligt het niet willen van Van Ginkel iets genuanceerder. ‘Dat Marco niet naar Ajax wil, ligt genuanceerder. Elke speler wordt gestreeld door de interesse van Ajax, dus ook Marco. Het heeft helemaal niets met de club te maken, maar met de competitie.’

‘Marco kent de Eredivisie inmiddels wel, hij speelde er bijna honderd wedstrijden in’, aldus Jansen. ‘Hij zoekt de uitdaging tegenwoordig ergens anders.’ De AC Milan-speler zit bij de Italiaanse club overigens meer op de bank dan dat hij in het veld staat.

Praat Mee!